FeedExpert egyedi termékfeed generálás

FeedExpert

Szakmai cikkek

WordPress - WooCommerce áruházak termék feed kezelése árösszehasoníltó oldalakon

Mi az a feed? Hogyan lehetne megúszni a feed előállítását drága programozás nélkül? Olvasd el cikkünket a válaszokért.

WooCommerce - termék feed
  • Beküldve: 2019 július 26.
  • Beküldő: FeedExpert
  • Termékmegosztás

WordPress - WooCommerce áruházak termék feed kezelése árösszehasoníltó oldalakon

Mi az a feed?

A feed webáruházak, marketplace rendszerek és dropship rendszerek esetén egy olyan felépítéssel rendelkező termékadat állomány, melyet a feed - eket támogató és használó rendszerek automatikusan fel tudnak dolgozni.

Ilyen például az E-mag feed, Árukereső feed, Vatera feed, Jófogás feed, de a listát sorolhatnánk, ma már nagyon sok féle rendszer használ webáruház termék feed - et.

A feed - eket többféle néven is emlegeti a hazai webáruház terminológia, mint pl.: termék xml, termékállomány, termékadatbázis, feed xml, feed állomány, termék feed, stb..., tehát ha ezeket látjuk, vagy halljuk valahol, akkor mindig a fentiekben részletezett termékadat állományra kell gondolni.

Mire jó a feed?

A feed állományok úgy vannak kialakítva, hogy az meghatározott időközönként frissüljön (a legjobb, ha naponta többször frissül). Ezeket a feed - eket egy sima webcímen keresztül képes az árösszehasonlító és marketplace rendszerek feldolgozni, így mindig naprakészek lehetnek a webáruházad termékei ezeken az árösszehasonlító felületeken.

WordPress - WooCommerce alapú webáruházak feed állomány generálása

Sokféle plugin létezik wordpress rendszerekhez, melyek képesek legenerálni az egyes árösszehasonlító felületek számára szükséges feed állományt. Ezek viszont nem naprakészek, nem követik a változásokat, illetve ahány árösszehasonlító oldal, annyi féle plugin. Mint tudjuk, a pluginok számának növelése pedig optimalizációs szempontból nem a legjobb lépés.

Ennek a problémának a megoldására született meg a FeedExpert nevű webalkalmazás, mellyel programozói tudás nélkül, néhány kattintással tetszőleges rendszerekben használható feed állományt lehet legenerálni. A WordPress és a FeedExpert alkalmazás összekötése sem több 3 percnél, melyhez részletes leírás is rendelkezésre áll a FeedExpert Tudásbázis oldalán.

Miért jó a FeedExpert megoldás Wordpress - WooCommerce áruházak számára?

Nem állíthatom, hogy a FeedExpert a legjobb megoldás minderre, de azt állíthatom, hogy a FeedExpert lesz a legnagyobb segítséged ebben a hatalmas adatáramlási körben, hiszen itt napi szinten kell mindig frissnek lenned, ami több ezer termék esetében manuális megoldásokkal kivitelezhetetlen.

  • nem szükséges semmilyen plugin telepítése, amivel a webshop gyorsasága csökkenne
  • a FeedExpert - ben bármilyen árösszehasonlító, marketplace és dropship rendszer feed állományát el lehet készíteni, pl.: arukereso termék xml, emag termék xml, stb...
  • folyamatosan naprakész termékadatok az árösszehasonlító oldalakon, emberi beavatkozás nélkül
  • automatikus termékőr, mely éjjel-nappal ellenőrzi a termékadatok helyességét, melyről riportot készít a felhasználó számára
  • nem szakad meg a feldolgozás akár 20-30 ezres termékszám esetén sem

Miért jó a FeedExpert megoldás Wordpress - WooCommerce áruházak számára?

A vásárlók szeretik körbejárni egy termék minden jellemzőjét, tapasztalatát korábbi vásárlóktól. Mivel a népszerűbb árösszehasonlító rendszerekben már a termékhez termékvélemények is olvashatók, nagyon sok felhasználót vonzanak. Mivel sok felhasználót vonz, nagyon sok a kattintás ezekre az oldalakra, ami alapján a Google ezt egy "hasznos oldal" jellemzővel pecsételi meg, így egyre előrébb helyezi a találati listában. Ha nem vagyunk jelen ezeken a platformokon, akkor nagyon sok vásárlót veszíthetünk, hiszen lehetőségük sincs arra, hogy eljussanak a te oldaladra és a te termékedet vásárolják meg.

Mindenképp javasolt a legnépszerűbb oldalakon való jelenlét, amit a FeedExpert egy 3-5 perces "kattintgatással" képes automatizálni, hogy mindig naprakész lehess ezek felé a rendszerek felé. Ez pedig akár napi szinten is kimagasló eredményeket jelenthet a Google organikus találati listájában, főleg ha a terméked egy felkapott, igen keresett termék.

Kapcsolat

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

  • feed.expertm.hu@gmail.com
  • Magyarország, Budapest

Üzenet